Ръчен и автоматичен стреч за стречоване на палети. Различни широчини 125, 250, 500 мм и дебелини – 17 и 23 микрона. Разтегливост 150 и 250% и отлични лепилни свойства – предпазва от прах и вода – качествена транспортна опаковки за палетизирани товари. Предлагаме ви качествено стреч фолио с много добри показатели – здравина, разтегливост и залепяне за безпроблемно палетизиране и транспортиране. Фолиото се произвежда от LLDPE – линеен полиетилен с ниска плътност, който се получава чрез кополимеризация на етилен с алфа олефини – бутен, октен, хексен. Използването на алфа олефини придава специфичните свойства на стреч фолиото – разтегливост при опън и висока граница на скъсване, устойчивост на сцепване и продупчване от остри предметиВъзможност за постигане на много тънки фолиа – до 15 микрона, катко и пре-стреч фолиа с дебелини от 7 и 12 микрона. Чрез комбиниране на множество съставки и специална рецепта се постига оптимален баланс между разтегливост и останалите механични свойства на стреч фолиото. Предлага се раздувен стреч с изключителна разтегливост до 400%, в зависимост от използваните материали и технологията за производство.

Ръчен стреч

Ръчният стреч се използва за овиване на палети с ръчни диспенсъри (машинки или ръкохватки) – на ръка. Най-често се използва при палети с неправилни форми на товара и различни размери на палетите или когато броят палети за стречоване не е голям. Предлагат се различни разтегливости – стандартно фолио – 160% разтегливост и power стреч фолио с разтеливост 280-300%. Също се предлагат различни дебелини на фолиото – 17 и 23 микрона са най-често използваните.

Стандартни размери ръчен стреч:

  • Широчина – 500 мм – 1,2 кг ролка; 0,2 кг шпула
  • Широчина – 500 мм – 2 кг ролка; 0,2 кг шпула
  • Широчина – 500 мм – 2,2 кг ролка; 0,2 кг шпула
  • Широчина – 500 мм – 3 кг ролка; 0,2 кг шпула 
  • Широчина – 500 мм – 3,2 кг ролка; 0,2 кг шпула

Автоматичен стреч

Използва се за стречоване на палети на автоматични машини, различни типове. Използва се в индустриалните предприятия при стречоване на голям брой еднакви по размер палети. Предлагаме го в няколко варианта:

Широчина – 500 мм – 16 кг ролка, разтегливост 160%, стандартни ролки автоматично стреч фолио за машини без престреч група

Широчина – 500 мм – 16 кг ролка, разтегливост 300%, стреч фолио с висока еластичност за машини със престреч група

* Дебелина на машинно стреч фолио – 17 и 23 микрона